Incotro ne grabim?!

image

Incotro se indreapta luna? Incotro se indreapta norii care vor sa ii acapareze luciul, descoperindu-i corpul ca de astru rece, mat si numai provizoriu, liber spre a fi zarit, cu ochii? In jurul ei s-au incretit, sub forma de dantela, norii. Si multi din norii cei mai cenusii se-ngramadesc sa o-ntunece, sa-i risipeasca farmecul, sa o pazeasca in negrul trist si calm al cerului..

Incerc sa o desprind, sa-i scot din calmul resemnat si trist, un pic de stralucire. S-o desenez, s-o potrivesc, sa mi-o inchipui nu prin vis, ci limpede.. s-o simt palpabila si nu doar rece, atat de moarta si impietrita in locul stelelor. S-o simt ca este vie. S-o iau in brate si s-o am ca pe-un fel de garantie. Un fel de-a spune clar si raspicat, ca lucrurile sunt pentru c-asa „este normal sa fie”. Ca-n ritmul cel „firesc”, se risipesc pe drumuri neumblate, frunzele. Ca vin si pleaca, rand pe rand, atatea anotimpuri. Ca pomii stau mereu atat de tepeni, atat de resemnati in calea frigului. Ca astepta doar sa-i incalzeasca timpul, ca mai apoi sa le impodobeasca trupurile, rodul. Ca soarele-si arunca razele in calea drumului, ghidandu-ti mersul..

Si nu se stie cine, si nu se stie cum si unde.. ar trebui ca cineva sa poata sa explice simplu: ce inseamna „rostul cel firesc” al lucrurilor? Incotro ne grabim? Spre ce si cum, in orice fel ar fi, ne indreptam atat de abatuti, privirile? Incotro ne dorim ca sa gasim…Un pic din tot ce ar putea ca sa ne faca FERICITI?
Un „pic” care devine un „din ce in ce mai mult”, cu fiecare zi… „Un pic” atat de mare pentru toti, atat de-nselator si greu de definit..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s