Azi marea este „gri”..

Imagine

O raza mai timida a soarelui strabate norii grosi ce s-au restrans, impovarati, deasupra marii..Se odihnesc si ei privinduse-in oglinda marii, in griul linistit ce dainuie pe unda adormita a apei…Si raza se avanta iarasi, se bucura cum da de oglindirea apei calme..Si naste in jurul ei mici straluciri pornite sa insufleteasca lipsa soarelui..Si straluceste in apropierea lor si-a visului care aproape prinde viata.. Pluteste in zare, desprinsa din senin si realitate, o barca.. Nu se cutremura caci valurile o pastreaza aproape nemiscata in deriva calma, putin probabil ca sa fie tulburata.. In jurul lor, caci barca isi ascunde parca, disperata, o incercare de sustragere din lumea mai putin prietenoasa, departe de tristetea griul de asfalt al strazilor, prea abatute si secate de culoare.. Un mic refugiu darnic. In jurul lor, se agita in cercuri vesele, nemuritoarele prezente pasari ale apelor.. Un fel de gardieni, un fel de martori, un fel de spectatori ai linistei, ai agitatiei din suflete si chiar ai dragostei..

Ma intreb ce oare se va intampla cand soarele va limpezi cu forta lui intinsul apei? Ce oare va ramane in urma griului? Cum vor primi, complicii naufragiati ai valurilor? Si nu de stralucirea soarelui ma tem, nici de caldura lui si-a lor, ci doar de timpul care ii va alunga din nou..

Nu reusesc nici eu sa ma impotrivesc minutelor ce vor sa ma arunce in alta „era a cenusiului”, in griul de asfalt al timpului, departe de culoarea vesela, tot gri, a valurilor marii..

…si chiar a bucuriei sincere.

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Azi marea este „gri”..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s