„Logica” in care alegem sa credem..

Imagine

Confuzia ne insoteste tot timpul atunci cand nu stim ce sa alegem. Vrem sa traim intr-o „ordine, pe care restul sa nu ne-o tulbure si daca este posibil, chiar sa ne-o accepte. Alegem sa credem in „bine” sau „rau, caci le definim doar in raport cu noi insine.

Exista insa o logica, sau cel putin, „asa se spune”. Esti nevoit sa-ntelegi ca asa trebuie, ca asa este just sau moral sa se intample. Lucrurile isi urmeaza firesti, matematica sensului, fara ca tu sa pricepi. Daca este totul atat de simplu, de ce nu-ntelegi?

Zilele isi urmeaza, in logica lor, pe negandite, traseul. Se scurg, masinal, indepartandu-te de o clipa pierduta, de o insemnatate pe care nu ai stiut sa o atribui..De ce esti confuz daca alegi sa te ghidezi dupa rationamente?

Ce este „logic” sa vrei sau sa simti? In ce e bine sa crezi, daca nu in propriile forte? Restul sunt doar in miscare ori graviteaza, in trecere, in jurul tau..La fel si cu binele si cu opusul sau, raul. Le definim doar in raport cu constiintele proprii.

Fii sincer cu tine si distanteaza-te de judecatile celor din jur. E „logic” si „bine”  doar ce constiientizezi tu, pentru tine. Ceilalti si le vor defini tot in raport cu ei insisi..

Lucrurile nu au niciun rost daca nu reusim noi sa le atribuim unul. La fel si cu logica, si cu traseul binelui..

Reclame

7 gânduri despre „„Logica” in care alegem sa credem..

  1. Cand vom descoperi logica „inimii”… totul se lumineaza.
    Notiunile bine/rau sunt complementare, relative. Mai aproape de adevarul judecatilor de vaoare sunt notiunile corect/gresit.
    Daca acceptam ideea ca binele este reprezentat de tot ceea ce ne elibereaza, ne inalta, iar raul este reprezentat de tot ceea ce ne limiteaza, ne coboara, intelegerea acestor notiuni capata un sens.
    Consider ca vom scapa de toate sfasierile metafizice in clipa in care vom realiza o gandire activa, vie, constienta.”

    • Il citesc pe Osho :-)..si pe multi ca el care ne ofera atatea raspunsuri palpabile,care ne scot din „intuneric”. E bine sa-ti pui intrebari..e greu sa te descoperi. Aici ne impotmolim..
  2. Eu nu vorbesc din carti. Vorbesc din experimente proprii. Faptul ca adevarurile sunt UNIVERSALE, nu inseamna ca vorbim unii de la altii. Despre bine si rau, corect si gresit, constientizare si activare, vei gasi si in Filozofia ezoterica a Indiei si in Osho si in Steiner si in Aurobindo si in Scarlat Demetrescu si…si…Ce conteaza este CEEA CE FACI TU !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s