Cand oamenii infloresc..

Imagine

Lumina soarelui se-mprastie, lovindu-se de tot ceea ce intalneste-n drum. Trimite razele sa incalzeasca mugurii, sa-ncurajeze din stradaniile lor timide care abia se-ncumeta sa se alinieze in randurile goale ale crengilor. Ascund atat de multe..

Si tot mai multe flori s-au transformat din mugurii naivi. S-au intrecut ca se se-arate mandre, sa-ntimideze rostul inflorii in defavoarea timpului grabit. S-au arcuit cu trupurile lor plapande..

In urma lor a ramas doar un singur mugur impietrit. Sa creasca in bataia soarelui, si-a vantului..

Si stropi de ploaie i-au atins membranele firave. Si multe alte similare vanturilor reci i-au domolit intentia sa-nfloreasca. Si a gasit mereu inbold sa nu se opreasca. Sa creasca intr-un sens numai de el ales, caci nu exista mai nimic firesc..

Si n-a privit, invidios, la tot ce se-ntampla in jurul sau. N-a admirat decat in treacat graba care le-a cuprins pe florile din ramul lui. N-a mirosit decat confuz din proaspata mireasma a sezonului. S-a rezemat, timid, gandindu-se la cat este de mic. Si-ar fi dorit ca sa-nteleaga doar putin din rostul infloririi. Sa nu-i scape nimic..

N-a priceput ca este, totusi, doar un pas naiv. Atunci cand sufletul i-a inflorit, el n-a stiut. Nu a distins decat un murmur risipit, un zgomot al petalelor ce s-au deschis si un miros atat de fraged si de aprins. Abia atunci s-a linistit..

Si mugurul a inflorit atunci cand a simtit. La fel cum infloresc si oamenii, atunci cand stai ca sa-i admiri..

 

Anunțuri

17 gânduri despre „Cand oamenii infloresc..

 1. Crestere, imbobocirea, inflorirea, infructarea(n-am licenta), samantarea(n-am…) si …retragerea din lumea plantelor terestre, sunt tot atatea prilejuri de meditatie in urma carora vom putea vizualiza „aura” plantelor. Este urmarea unui proces legic.Chiar doresc sa tratez despre acest subiect…
  Nu vreau sa te dezamagesc…dar oamenii, oricat ai privi la ei,,,vor inflori DOAR in tine.

   • Prezumtia de nevinovatie merge mana in mana cu porunca…a nu ne „judeca.” Asta nu inseamna ca nu putem „constata”.
    Spuneam undeva…ca pe oameni trebuie sa-i judecam dupa inima noastra si sa-i tratam dupa inima lor….pentru a ne face intelesi.

    • Suna bine dar tocmai aici e dificil..poate constientizam sau nu.. E greu sa ii tratezi dupa inima lor, mai ales daca ii judeci dupa a ta..Vei fi tentant sa crezi ca se vor comporta la fel..

     • In fond ce este de preferat…sa-i intelegi tu pe ceilalti, sau sa te faci inteles? Ideal ar fi si una si cealalta…Dar, revenind la a-i trata pe oameni dupa inima lor…inseamna sa impaci dorinta de a te face inteles cu aceea de a-i intelege. Oamenii au nevoie de cate un umar pe care sa se sprijine, nu de lectii. Si totusi…daca nu ne vom impartasi experimentele unii altora, de unde vom mai bea, din ce fantana…atata timp cat noi nu suntem un izvor ?!
      Blogul meu l-am facut la cerere…Amicii si nu numai, m-au „impins” de la spate sa-l fac. Sa nu fiu ipocrit…mi-a suras ideea de a-mi putea impartasi experimentele vietii.
      Stiu ca uneori am o atitudine transanta…este intentionata. Asa simt uneori, ca trebuie sa zgaltai, cum alteori sunt extrem de permisiv.Nu spun indulgent, ca nu sunt. Indulgenta este ipocrita.

     • Intr-adevar! Oamenii au multe nevoi, iar printre cele mai importante (consider) ca este aceea de a se face intelesi. Departe de sfaturi, pe care oricine le poate da, de timp si de rabdarea de a-i asculta 🙂 Ii vezi, pur si simplu ca „infloresc”.. Pe oricine bucura un astfel de comportament, o astfel de intentie sincera. Ne facem si intelesi, in masura in care „limbajul” nostru reuseste sa se indentifice cu al celor din jur..Greu, in definitiv 😀

     • Si revi la ce spuneam…Trebuie intelesi dupa inima ta si tretati dupa inima lor..pentru a-i vedea „inflori”…
      Oamenii vor sa FIE intelesi intr-o mai mare masura decat sa se faca intelesi. Pentru aceasta trebuie tratati dupa „limbajul ” lor…

 2. This perspective is what makes collaboration in all fields work…it’s even what makes each person feel best. Thanks for the post.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s