Nu suntem niciodata liberi..

ce98a943ea0e8cab12cb62364b51b481

Orizontul se pierde. Dunga lui fina, aproape imperceptibila, se contopeste cu cea a marii. Nu se agita nici valuri si nici chiar culoarea verzuie nu se arata in largul ei limpede. E calma si tace, trimite din cand in cand la mal cateva valuri sfioase..

Disting doar infrigurare si liniste. Zaresc doar cativa pescarusi care se-agita, in zarea cetoasa, privesc zborul lor liber.. fara precizii, ori destinatii anterior gandite. Se lasa purtati…

As vrea sa sfidez tot ce ma tine legata, caci orice decizie a mea suporta, involuntar, consecintele. As vrea sa ma rup de rutina cu care zilele se succed, incatusandu-ma si pe mn odata cu trecerea lor..

Si nu trairi si de ganduri ma tem. Ci numai de iluzia cu care se prezinta, atat de inselatoare, „libertatile cotidiene”. Ai crede ca esti mai tot timpul liber sa alegi, insa raspunzi pentru lipsa ta de precizie, mai ales atunci cand gresesti..

Ma tem de un termen atat de dur, caci nu reusesc sa-l inteleg pe deplin. Esti liber numai cand vrei ca sa pleci? Si daca pleci, cu ce ramai?

Nu suntem atat de liberi precum tindem sa credem. Ne ingradesc prea multe lucruri si sentimente..

Anunțuri

20 de gânduri despre „Nu suntem niciodata liberi..

  1. Multe polemici au fost facute pe tema libertatii fara sa se ajunga la o concluzie, un adevar general valabil. Singurul lucru sigur e ca nimic nu e sigur :P. Eu tind sa cred ca libertatea nu poate fi manifestata cu adevarat decat dupa ce trecem de aceasta faza, viata. Suntem ingraditi peste tot. Mental, fizic, spiritual. Oricum, esti atat de liber pe cat crezi tu ca esti… chiar daca e naiva afirmatia, te poate ajuta. Imi place sa raman optimist 😀

    • De aceea am si este incadrat postarea intr-o sectiune „realista”. Nu are nimic de-a face cu optimismul care e prezent in cantitati mari la mine :-D. E mai degraba o constatare.. Suntem firesc de liberi, intocmai precum actionam, gandim si scriem..:-)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s