Cuvintele nu au puterea sa explice totul..

1a17d53aae78b9184e12973af70247d5

In urma pasilor raman cuvintele si tot ele se risipesc, uitate. Disting doar intonatii si randuri ce se innegresc, sfidand pagina alba. Ma pierd in sensul lor, caci suna zgomotos. Disting, dar nu pricep. Constat ca nu inteleg.
As vrea sa situez prioritar trairile, sa le inscriu intr-un traseu fluid, sa depaseasca bariera timpului si chiar pe cea a randurilor. Sa stie orisicine ar privi atent, ca nu sunt inutile. Sunt prinse doar in jocul timpului, nu prind contur decat atunci cand timpul este oportun si ajung mereu acolo unde trebuie.

Si le alegem, masinal, le potrivim sa sune bine. Avem mereu nevoie de cuvinte. Ne asumam prin vorbe si promitem, ne descoperim prin gesturile simple, caci ele ne tradeaza..

Ne ostenim, ne pierdem prea mult timp sa le distingem sensul. Sunt traiectorii ce ne dezarmeaza ritmul, sunt linii inutile ce ne acapareaza in spatiu, sunt fel si fel de alte ganduri ce ne limiteaza drumul. Concret, nu e niciunul..

Pasii ne sunt ghidati in lume de alegeri si de cuvintele pe care vrem ca sa le credem. M-am saturat sa aud justificari, sa ne lovim de acelasi vesnic „crunt destin”. N-am fost si nu vom fi nicicand marionete. Doar daca ne dorim..

Anunțuri

9 gânduri despre „Cuvintele nu au puterea sa explice totul..

  1. Eu nu-mi pot imagina un Dumnezeu care a creat niște marionete spre satisfacția Lui, mai ales când a murit pe cruce pentru oameni. Destinul și-l face fiecare prin alegerile de moment cum ai spus și tu. Fiecare acțiune generează o reacțiune. Fiecare faptă are consecințe: bune sau rele 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s