Draga mea, …

17a9ccc6932b4638c03fa4277dd00f73
Am surprins un peisaj de iarna prin ochii unui indragostit. Privea tacut la pasii ce se imputinau in fata lui. Dorea sa simta gerul, sa se intraineze, abatut, in calea iernii. Sa simta cum doar timpul stie sa-i resusciteze simturile, sa-l adanceasca si sa-l piarda in calma ei culoare searbata. Pluteste in vazduh si se aseaza incet, sub forma deslusita a fulgilor, acoperindu-l blanda cu caldura ei prea rece..
Si cat a incercat sa uite!! Freamatul tacut al buzelor si ochii mari ce duc spre cerul albastrui, calmandu-i limitele nevazute. Am amutit gandind la ce a fost! Am incercat sa ii desprind din gesturi lipsa. Sa inteleg un pic dezamagirea care l-a cuprins cand a zarit pe strada o straina ce ii seamana, doar ei.. Sa-i vad cum s-au pierdut de mult prea multe ori in amanunte, cum au sfidat atingerile ce-au vibrat mereu la unison. Cum n-a ajuns in timp si spatiu in apropierea ei, sa-i simta respiratia oprita cand astepta de atatea ori ca sa el sa vina. E proba la care-i supune numai timpul..
Cu ochii tristi o infatiseaza cum se-aseaza in calea lui, incurajandu-l s-o urmeze inauntru. Privirea lui acapareaza gandul, refuza in zadar sa se induplece s-o lase singura..

Zambesc amar si imi continui truda. Incerc sa ilustrez fidel un peisaj de iarna. Incerc sa il redau asa cum se petrece el, neincadrat de granite, de oameni trecatori si vise spulberate. Incerc sa-l iau din sufletele ce n-au izbutit sa creada, care s-au avantat cu multa incredere spre viitor. E multa forfota in suflete si vorbele nu se inlantuie, oprindu-se din cand in cand ca sa mai cugete la ce a fost. Abandonez caci nu pot ca sa definesc prezentul, inlaturand definitiv trecutul. Nu izbutesc sa ma sustrag insemnatatii amintirilor. Ramane doar caldura zambetului ei, neinteles, prea enigmatic, nestatornic. Asa cum l-ai iubit..

Anunțuri

10 gânduri despre „Draga mea, …

  1. abia astept sa surprind un peisaj de primavara… prin ochii de indragostit…
    pana atunci insa… ma zgribulesc, sa pot face fata gerului naprasnic…
    minunatul tau post… imi reaminteste ca… si iarna poate fi frumoasa… chiar si pentru mine… un indragsotit fidel al toamnelor lungi…

    • La malul marii nu s-au perindat fulgii, nu s-a resimtit atat de aspru frigul.. Ma regasesc intr-o contradictie, in speranta ca nici primavara nu se va lasa prea mult asteptata..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s