In inima muntelui..

97406f4bd3b22c4ea237eeed4597b5b6
Ii infloreste in suflet o detasare adanca. Un soi de fior ii cuprinde fiinta, inseninandu-i privirea si izbutind sa-ndulceasca un zambet pe fata. E sincer si tace, fara sa articuleze cuvinte. Priveste cum fulgii se-agita in zbor, oprindu-se doar cand se contopesc, dand nastere unor lacrimi vioaie ce-aluneca grele, pe geamul inghetat al odaii. Pe strada lumina, in suflet iubire. Se agata tot timpul de lucruri, zidindu-si in preajma-i imagini desprinse din vise, inchipuiri ori trairi lesne insufletite de peisaje de iarna. Aduceri-aminte..

Tulpini ce despart cu-ndrazneala orizontul, desavarsindu-i din limita prelungita doar de dorinte. Linii semete de arbori, brazi ori molizi, ce se aliniaza imprejurul muntelui, definindu-i grandoarea. Ici colo, palcuri de case, pierdute prin verdele risipit al padurii desprinse din iarna ce se anunta, necrutatoare..

Obrajii zvacnesc, inima ingheata de-ndata ce vantul razbate prin haine, certand-o caci iarasi s-a prezentat in straie de toamna, lungind asteptarea. A pus un pic de culoare, acolo unde tot timpul s-au regasit multe nuante: s-a indepartat de mare, adapostind-o cu truda in linistea muntelui. A surprins-o agitata, insufletita de zbuciumul valurilor. A linistit-o lasand-o sa se risipeasca in inima muntelui.

Se simte imbatata de un soi de forfota aproape adormita. Cativa trecatori desteapta orasul. Din aburii muntilor nu se desprinde decat relaxare, caci inima si-a gasit un refugiu. Priveste cafeaua, se cutremura sorbind din caldura dulceaga a lichidului. Nu s-a racit, pazita fiind de caldura manusilor. Nici frigul n-a izbutit sa o induplece timpul in defavoarea racirii..

Si-ar vrea sa ramana, o parte din ea s-a pierdut in vecinatatea trupului cald ce a cuprins-o. S-a inseninat de-ndata ce o raza a strapuns intunericul, s-a inveselit cu lumina tacuta a orasului. Luminile insufletesc trecerea timpului, dand un ragaz gandului sa se-odihneasca in faptul serii. Porneste ghidata de-ndemnul pasilor lui. Degeaba sunt vorbe: doar inima ajunge sa discearna odata cu trecerea timpului. Sa se-nteteasca frigul!

Anunțuri

7 gânduri despre „In inima muntelui..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s