Anotimpul tranzitiilor..

a7b53031c8ac9de2b8ced551cb72f654-001
Se simtea pierduta. Peretii viu colorati ii spulberau din linistea ce se presupunea ca trebuiau sa i-o redea, calmand-o. Pastrau cu incapatanare ecou de soapte si marturisi fierbinti, menite sa ii aminteasca tot ce incerca sa uite. Imprejurul ei, pierdute, obiecte inutile. Caci, se-ntelege, mult prea materiale sa aiba vreo valoare. In colt, indepartate cu intentie, cateva amintiri ale dragostei ce se stinsese. O fotografie luminata de doua zambete constante, cateva flori uscate, cu greu a fi recunoscute dupa culoarea uscata a petalelor, lasate fara viata de urma timpului..
In mintea ei, dezordine. Adormise chinuita de ganduri, cu acelasi nume soptit pe buze. Dimineata nu-i adusese decat un strop de lumina, cateva raze de soare ce reusisera sa se furiseze de-afara si sa patrunda in vecinatatea privirii. In rest, regrete inutile, rauri de lacrimi si aceeasi atmosfera ostila, intruchipata pe chipul ei ingreunat de framantari. Infrunta cu nepasare frigul, care se cuibarise simtitor in atmosfera si in suflet.
Mult prea cuprinsa de amaraciune, se decise: avea sa uite. De unde sa inceapa si unde sa ajunga? Avea sa se loveasca in tot orasul de aceeasi amintire. Si-ar fi dorit sa opreasca timpul, sa dea ragaz si pomilor sa se pastreze acoperiti de frunze. Sa prelungeasca amintirea verii. Ploua incet: dar nu cu stropi de apa, ci cu frunze. Si-ar fi dorit sa se acopere cu ceva cald si moale, sa indeparteze frigul ce se instalase inauntru, sa nu se bucure decat de pomii ce-i presara frunzele dinaintea pasilor, ghidand-o. Va incerca sa se desprinda si sa se abandoneze in bataia vantului. Va cauta, fara sa stie, o haina potrivita. O va gasi, cu siguranta, intr-o imbratisare calduroasa, menita sa-i aduca un zambet. Sa treaca timpul..

Anunțuri

2 gânduri despre „Anotimpul tranzitiilor..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s