Franturi de amintiri..

0aa68766cb44eb785299ee28b49f7bdb
Incerca sa-si potoleasca gandurile ce se succedau necontenit, ametitoare. Cauta cu disperare negata, un amanunt care sa-l apropie de ea. O consolare cat de mica adusa in ajutor zbuciumului ce-i cuprinse intreaga postura de barbat indragostit, fara speranta.
Atingea cu stangacie vreun obiect vestimentar de-al ei, uitat aproape inadins in camera si se trezea rememorand franturi din atmosfera insufletita de prezenta ei. O cauta aproape pretutindeni. In holul mic, zambind grabita cand isi potrivea esarfa galbena cu tenul palid, ori cand isi aranja, cu multa grija, parul, lasand suvitele rebele sa se-aseze in voie. Privirea ei si tremuratul cochet al genelor va incerca sa le gaseasca, fara voie, in oricare femeie va-ntalni de acum incolo.
Se agita necontenit, se chinuia sa se sustraga gandurilor inca proaspete. Isi amintea de ochii ei, de lacrimile ce-o indepartasera. Se aseza pe patul ravasit, indepartand cu grija pernele. Si-acolo era prezent parfumul ei..
Iesi afara. Trecu cu pasi mici, rataciti, aleea inghetata de frigul inca timpuriu. In coltul strazii: cafeneaua. De cate ori nu se grabira sa-si ocupe locurile dinspre strada, cu deschidere spre aleea parasita! De tot atatea ori si diminetile incepeau cu aroma proaspata de cafea dulce, pregatita anume sa ii incalzeasca si sa le apropie, ca intr-o joaca, sufletele. Si-o amintea mereu si o dorea. Mereu pe ea si doar pe ea. Tacerea ei se dovedise a fi o dureroasa arma folosita impotriva-i. Acum intelegea cat o ranise..
Isi relua nesigur, pasii. I se paru ca-n departare ii distinge silueta indragita. Dori se se apropie si impietri. Paltonul verde ii desavarsea statura, intruchipand o proaspata amintire a verii. Alaturea, un trup strain. Necunoscut, dar tandru si putin timid ca la-nceput. Se regasi in ipostaza, amintindu-si de un inceput la fel de potrivit. Isi dezlipi cu greu privirea si porni, intelegand ca s-a sfarsit..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s