Furtuna pe sfarsite

0fbfe0baf3f5da6652f3543dd888a22f
Se trezi tarziu, alarmata de un gand neinteles. Cate ore trecusera, oare, de cand se lasase cuprinsa in visare si somn? Uitase ceva si se ostenea in zadar sa gaseasca raspunsul. Caldura o coplesise, pierzand din constienta cu care trupul ei se abandonase patului moale, comfortabil. Se linisti, dand cu ochii de strainul familiar. Se mira, in acelasi rastimp scurt, distingandu-i chipul absent si relaxat. Se simti contrariata si nu-i putu ghici intentiile. Cu gesturi hotarate, ferme, barbatul se aseza in vecinatatea trupului ei adormit, zambindu-i cu pricepere. O intreba, ca si cum ar fi inteles din privirile ei nesigure:
-Ai dormit bine?!
Vru sa-i raspunsa si nu-si gasi cuvintele la indemana. Atipise, cu sentimentul temeinic de siguranta. Se trezise la fel. Vru sa inteleaga ce se petrecuse dar se opri de cum ii intalni linistea calda, imbietoare, din privire. O intriga. Isi amintise unde se afla. Venise sa uite, sa nu se mai simta pierduta, fara tinta. Il intalni pe el: postura potrivita, par castaniu cu ochi mici, curios de absenti cand isi propune. El intelese gesturile ei marunte, nesigure. Ii atinse capul crestetului cu buzele, saruntandu-l cu blandete.
-Hai, lasa. Uite ce dimineata frumoasa! Furtuna a durat putin.
Vru sa se convinga singura. Privi pe geam si recunoscu furtuna pe sfarsite. Un soare luminos ii coplesi privirea. Nu-i raspunse decat cu un gest mic, ca si cum nu s-ar fi asteptat la deznodamantul celor petrecute. Avea sa inteleaga mai tarziu: un peisaj la fel de simplu. Bratele o cuprinsera tandru, asigurand-o ca nu-i mai abandoneaza sufletul..

Anunțuri

5 gânduri despre „Furtuna pe sfarsite

 1. Mă pot declara cucerit, de potrivire?
  Ca şi de ” Cuvintele potrivite sunt mereu simple”?
  Einştein spunea că „simplitatea este genială”.
  Iar fondul color, admirabil, spune mult, despre tine.
  Mulţumesc pentru follow! Cu prietenie! 🙂
  Onu

  • Mutumeesc frumos!! 🙂 Ma bucur sa aud ca ti-au placut cateva din cele scrise de mine. Am incercat sa le potrivesc in asa fel incat sa ma descrie cel mai bine..de la culoare, la mesajele pe care incerc sa le transmit. O zi frumoasa, sa ai!
   Luiza 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s