Cand este potrivire..

d2216d7d29d5b62a08a3cff4a68bb46d
In zadar incerca sa-si stearga rimmel-ul scurs, caci lacrimile ii inundasera ochii mici, nevoind sa se opreasca prea curand. Le acoperea cu gesturi disperate, cu gandul ca tristetea ei va atrage privirile din jur. N-ar fi voit, cu niciun pret, sa ridice semne de intrebare in incaparea cuprinsa de snobism.
Afara, orasul era de-a dreptul inundat de ploaie. Cu strangere de inima, parasi odaia luminata abuziv. Se retrase pe terasa pustie, sprijinindu-se relaxata si privind pierduta spre strada aglomerata. N-ai fi crezut ca ploua atat de hotarat!
O mana strasnica, de barbat, ii atinse mijlocul subtire. Se intoarse speriata, luata prin surprindere de gestul ferm, hotarat. Dadu de ochii lui si zambi surprinsa.
-M-am gandit eu ca te vei face nevazuta. Intuiam si unde..
-Ei bine, m-ai gasit. Nadajduiam la cateva minute singura, departe de agitatie si caldura. Si uite, ce priveliste..
Dar nu mai apuca sa spuna nimic, caci barbatul o apropie de el si ii atinse buzele, transformand imbratisarea intr-un sarut lung. Se dezmetici greu, insa se insenina cand ii intalni privirea sincera. Se dezlipi cu greu de ea si porni spre incaperea de unde plecase. Ramasese iar singura, sa-si traga sufletul si sa-si oranduiasca gandurile. In tacere totul devine limpede..dar sufletul ei se simtea strain. Cauta cu greu o dovada de care sa se lege si sa se simta potrivita cu peisajul, cu oamenii si cu sentimentele ce-i erau impartasite. Isi atinse obrajii, incercand sa le redea un pic din culoarea ce palise, de cand cu lacrimile. Si rujul i se dusese semnificativ din pricina sarutului. Isi potrivi cu incredere tinuta si intra. Intalni aceleasi lumini si zambete superficial trimise de pretutindeni. Era prea mult sa poata duce! Il lua se brat, invocand un motiv pueril si il trase afara. Ramasi in ploaie, stropii de ploaie le inundara chipurile, contopindu-se cu lacrimile ce se scursesera anterior.
-Pornim spre casa! ii spuse, hotarata.
Ochii lui ii linistira zbuciumul.
-Credeam ca nu-mi mai spui..

Anunțuri

7 gânduri despre „Cand este potrivire..

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s