Hrana in doze considerabile

Imagine

 

Mi-a atras atentia imaginea. Si nu ca as fi vreo prea mare fana a brandului respectiv ci pentru simplul motiv ca sunt femeie, si deci, iubesc produsele cosmetice si efectul pe care acestea il au. Aparent, frumusetea este indelung manifestata spre exterior ca o oglinda a ceea ce interiorul pastreaza cu grija. Si de multe ori, o imagine frumos asortata, imbracata in culori porivite si nuante inspirate, poate pacali. In aparenta, lucrurile sunt simple insa necesita un ochi format pentru a le descoperi in totalitatea insemnatatii pe care o au.
Si pentru ce atatea artificii si eforturi evident, vizibile? Nu mai e demult un secret pe care femeile il recunosc cu franchete iar barbatii il admira in tacere, constient ori nu: femeile sunt frumoase in naturaletea lor. Orice act gingas, autentic, izvorat din feminitate seduce. De la acel pasit cu incredere, sustinut de cativa cm buni de platforma, pana la siguranta unui zambet asortat tinutei lejere, avantajoase si tacuta, in sensul de potrivire fina. E dificil insa de stabilit o moralitate a ceea ce reprezinta astazi tinuta feminina, sub toate aspectele ei.
Moralitatea este un fenomen cazual, sustine Osho. In sensul ca, orice act de comportament este adanc radacinat, rezulta dintr-o cauza: parintii te-au invatat ca asa este bine. Ca atare, efectul este insasi comportamentul afisat de tine. Dar mai inainte de toate, omul nu stie ceea ce este bine si ce este rau. Se pierde in a face singur presupuneri, pretinde ca stie si intelege. In realitate, el nu stie ce inseamna binele si incepe sa pretinda. Afiseaza un comportament ingrijit, zambeste larg de fiecare data cand se iveste ocazia si pretinde ca este desavarsit. Schimbam masti ori de cate ori este nevoie. Acasa suntem relaxati, la serviciu suntem constiinciosi, incarcati de raspundere. Cand iesim cu prietenii suntem din cale afara de veseli, sociabili si amabili in toata puterea cuvantului. Cine suntem cand ramanem singuri? Cand nu trebuie sa ne dozam farmecul, cand ne aflam goi, in fata unei oglinzi a carei reflexie nu o vedem decat noi? Evident, machiajele si imbunatatirile aduse imaginii noastre, de orice fel, dispar. Raspunsul il gasim cu usurinta, tot in noi. Numai constientizand, ascultand si intelegand ceea ce se petrece inauntrul nostru. Oricare ar fi raspunsul pe care il gasiti, intrebandu-va, aceeasi naturalete va va dezvalui celorlalti, atunci cand va asteptati mai putin. Aceea sunteti voi, va contopiti cu ea. O imagine pura, nealterata de cosmetice si artificii sub forma de masti de tot felul.

Anunțuri

3 gânduri despre „Hrana in doze considerabile

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s